LEW! - RELEASEINFO HUR DET VAR
ÖRJAN ENGLUND - Singersongwriter & Musicproducer


Alla mina inspelningar under åren 1966-2012 finns på spotify, itunes, amazon 
Bildredigering av Kristina Wellander

Utgiven 1983                       Utgiven 1977                 Utgiven 1981

   
Örjan Englund & basisten  Leif Gyllander i Maniacs på Galejan 1967 Örjans samlade inspelningar från 1966-2011 på CD Debut
Leif Gyllande. Bo Gyllander. Tommy Körberg. Örjan Englund = The Maniacs 1966
Tommy Körberg & Örjan Englund vinner amatörtävlingen i Enköpings Folkets Park 1965 med låten Dang me

UTVALDA LÅTAR MELLAN 1966-2011
NEDAN SKRIVER JAG LITE KORT OM DETTA
1962 bildade jag min första orkester under namnet " Örjans" 1965 flyttar Tommy Körberg till Biskops Arnö och börjar i mitt band som då byter namn till The Maniacs. Under åren 1966-1967 ger vi ut tre singlar på Emi.

1977 spelade jag in mitt första egna soloalbum "Det spelar ingen roll" En stor pampig produktion med studioeliten inkl radions stråkar under ledning av Lasse Samuelsson och från det albumet har jag valt Flight 69 skriven av (Totte Wallin&Örjan Englund) Flight 69 var en av dom första videoproduktioner som visades på Scanairs atlantflyg. (Producerad och filmad av Beatles filmproducent, Peter Goldman) 

År 1977 ersatte jag gitarristen Lasse Westman i dansbandet The Moonlighters vars album jag sjöng " 1985" Hamnade några veckor på svensktoppen. 

1980 producerade jag countrysångerskan Carina Wessman och när vi letade efter en duettsångare till "Samma slags visa" blev det jag som fick ställa upp anonymt. Men när
låten gick in på svensktoppen fick sr redaktionen i uppdrag att undersöka vem som var den manlige sångaren. Detta resulterade i att jag fick göra ännu ett soloalbum. " Mamma låt inte din grabb växa upp till en cowboy" Från samma album återfinns " Jag är på väg till himlen i duett med Monica Törnell samt " Mister, dont speak bad about music." som jag och Björn Håkansson skrev och som spelades in och gavs ut med David Allen Coe vars album hamnade högt på den Amerikanska billboardlistan. 

1983 Kom mitt tredje album som innehöll säljsuccen "Kärringar ska veta hut" År 1985 gjorde jag mina sista spelningar och sista turnen var med min gode vän "Doug Sahm" 

Samma år bildade jag Eagle records samt musikförlaget Eagle songs och bestämde mej för att lägga ner min egna artist/musiker karriär. Det finns två nyinspelade låtar till detta album.  Englunds boogie samt 1966 som jag skrev för detta projekt.Site Builder drivs av  Vistaprint